Historie

 

Jan Glas heeft  in 1956 Glas Groenten opgericht. Hij kweekte groenten zoals spruitjes, boerenkool, waspeen en verschillende soorten kool op de eilandjes in het Rijk der duizend eilanden in Broek op Langedijk. Dagelijks ging hij met zijn koolschuit een kijkje nemen bij zijn groenten. Als deze oogstrijp waren voor de handel ging hij met zijn koolschuit vol producten naar de Broekerveiling waar hij alles geveild werd. Na enkele jaren verkocht hij zijn producten aan zelfbedieningszaken die langzamerhand veranderden in supermarkten.

De zoon van Jan, Henk, kwam in 1964 in het bedrijf. Hij hielp zijn vader bij het verwerken van groenten richting de supermarkt. Er werden steeds meer groenten ingekocht die ook in het bedrijf werden verpakt.


In 1994 was de zoon van Henk, Mike, oud genoeg om zijn vader te helpen op de werkvloer. Hij nam de keuze om ook aan groothandels en horeca te leveren. Glas Groenten werd zo groot dat er in 2000 de keuze werd gemaakt om te gaan verhuizen en te automatiseren. Ook voldeed het oude pand niet meer aan de voorwaarden van BRC.


Drie generaties Glas, tot op de dag van vandaag een echt familiebedrijf!

 

Jan Glas op zijn koolschuit met een kist zelf geteelde spruiten